Festiwal Opolskich Smaków powróci za rok [zdjęcia]
16 edycja najsmaczniejszej imprezy w regionie przeszła do historii. Tegoroczna edycja znów przyciągnęła miłośników jedzenia i dobrej muzyki, którzy przez trzy dni tłumnie odwiedzali plac Kopernika.
Przed Centrum Handlowym Solaris odbywał się m.in. Jarmark Produktów Regionalnych. Nie zabrakło też Food Trucków z szeroką strefą gastronomiczną i stoiskami serwującymi lokalne smaki. Był Lotny Festiwal Piwa i gotowanie z mistrzami kuchni. Kamil Klekowski, wspólnie z Grupą Rybacką „Opolszczyzna”, przygotował aromatyczną zupę z karpia opolskiego, w duchu idei zero waste. Joanna Szymanowska, zwyciężczyni 12. edycji programu MasterChef, w Opolu przygotowała m.in. polik wołowy w przyprawach korzennych. Z kolei Tomasz Marczewski, półfinalista programu MasterChef, serwował rostbef na zimno z majonezem kaparowo-pieprzowym.
Ponownie plac Kopernika wypełnił się też muzyką. A to za sprawą kolejnej edycji Craft Music City.














































![Za chwilę startuje Międzynarodowy Festiwal Opolskie Zaduszki 2025 [wideo] Zaduszki jazzowe 2025](https://czasnaopole.pl/wp-content/uploads/2025/11/xZaduszki-jazzowe-2025-150x150.jpg.pagespeed.ic.6fKzBIEDOz.jpg)
![XI Opolski Festiwal Podróżniczy – 4 dni pełne inspirujących spotkań i opowieści z całego świata [Wideo] Festiwal Podróżniczy.00_00_20_24.Still004](https://czasnaopole.pl/wp-content/uploads/2025/11/xFestiwal-Podrozniczy.00_00_20_24.Still004-150x150.jpg.pagespeed.ic.sWHTWLoykH.jpg)


![Młodzi studencki zasilili szeregi Uniwersytetu Opolskiego [ZDJĘCIA] M13A7765](https://czasnaopole.pl/wp-content/uploads/2025/10/xM13A7765-150x150.jpeg.pagespeed.ic.k1QwmSOX9b.jpg)


