Festiwal Opolskich Smaków powróci za rok [zdjęcia]

16 edycja najsmaczniejszej imprezy w regionie przeszła do historii. Tegoroczna edycja znów przyciągnęła miłośników jedzenia i dobrej muzyki, którzy przez trzy dni tłumnie odwiedzali plac Kopernika.

Przed Centrum Handlowym Solaris odbywał się m.in. Jarmark Produktów Regionalnych. Nie zabrakło też Food Trucków z szeroką strefą gastronomiczną i stoiskami serwującymi lokalne smaki. Był Lotny Festiwal Piwa i gotowanie z mistrzami kuchni Kamil Klekowski, wspólnie z Grupą Rybacką „Opolszczyzna”, przygotował aromatyczną zupę z karpia opolskiego, w duchu idei zero waste. Joanna Szymanowska, zwyciężczyni 12. edycji programu MasterChef, w Opolu przygotowała m.in. polik wołowy w przyprawach korzennych. Z kolei Tomasz Marczewski, półfinalista programu MasterChef, serwował rostbef na zimno z majonezem kaparowo-pieprzowym.

Ponownie plac Kopernika wypełnił się też muzyką. A to za sprawą kolejnej edycji Craft Music City.

Najnowsze artykuły