Przed nami trzeci dzień Opolskiego Festiwalu Smaków [ZDJĘCIA]
Niedziela to ostatni dzień kulinarnego święta na Placu Kopernika. I jak dwa poprzednie po brzegi będzie wypełniony licznymi atrakcji. Wśród nich m.in. akademia małych kucharzy, gotowanie z szefem kuchni Ośrodek Leśna Przystań z Grodkowa – Maciejem Żywcem oraz szefową kuchni Dzik i Karp z Tułowic Kingą Gallą. Poniżej szczegółowy program.
Niedziela 25 sierpnia 2024 r.
12.00 – 18.00 Jarmark Produktów Regionalnych, Smaki Świata, Piwa Rzemieślnicze i Food Trucki
12.00 – 17.00 Akademia małych kucharzy – warsztaty kulinarne
13.30 – 15.00 Gotowanie z szefem kuchni Ośrodek Leśna Przystań z Grodkowa – Maciejem Żywcem: Miętus w sosie holenderskim z szparagi w sosie z mleka kokosowego, trawą cytrynową i fasolką edamame
15.30 – 17.00 Gotowanie z szefową kuchni Dzik i Karp z Tułowic Kingą Gallą: Mini burger z pulpecikiem z Karpia z sosem holenderskim i salsą z marynowanej cukinii
16.00 – 16.45 Panel dyskusyjny: Las w życiu codziennym
18.00 – 19.00 Koncert Craft Music City* – zespół Kolumbia
19.00 – 20.00 Koncert Craft Music City – zespół Bronx7
20.00 – 21.00 Koncert Craft Music City – Basia Giewont
21.30 Finał konkursu Craft Music City